O nama

Tvrtka STAMBENO KOMUNALNO d.o.o. je osnovana s ciljem pružanja visokokvalitetnih usluga održavanja stambenih prostora i drugih nekretnina po najsuvremenijim standardima čuvajući tako vrijednost nekretnina na najvišoj mogućoj razini.

Kod najvećeg broja ljudi, stambeni prostor je najveća imovinska stavka koja se kupuje ili prodaje najčešće jednom u životu te se predaje potomcima u nasljedstvo. No, suvremeno tržišno društvo sa sobom nosi potrebu brže migracije stanovništva prema mjestima zaposlenja. Razvojem kapitalizma, stan polako prestaje biti obiteljska vrijednost koja se čuva generacijama te postaje kapital kojemu cijena pada ili raste obzirom na tržišne uvjete pa se shodno tome i prodaje na tržištu.

Na vrijednost nekretnina utječu brojni faktori:

  • Tržišni uvjeti, ekonomski ciklusi, stanje ponude i potražnje itd.
  • Pozicija stana,
  • Održavanost samog stana te zgrade u kojoj je stan smješten.

Na tržišne uvjete i poziciju stana ne možemo utjecati ali na uređenost stana i zgrade možemo i moramo jer je to naš osnovni posao. Iako je održavanost stana prvenstveno briga vlasnika stana, na nju utječe i održavanost kompletne zgrade stoga prepustite posao održavanja zgrade profesionalnom timu tvrtke STAMBENO KOMUNALNO d.o.o.

 

Odlike našeg poslovanja

Pri obavljanju poslova održavanja zgrada rukovodimo se slijedećim središnjima načelima poslovanja:

Profesionalnost – profesionalnost za nas znaći obavljati posao stručno i korektno u skladu s dobrim poslovnim običajima te pozitivnim propisima Republike Hrvatske

Partnerski odnosi sa stanarima – u svakoj zgradu za koju smo nadležni, razvijamo partnerske odnose sa stanarima te s njima u suradnji izrađujemo program održavanja u skladu s financijskim proračunom svake zgrade. U programu održavanja definiramo prioritete radova na zgradi te vremenske rokove dovršetka navedenih radova vodeći računa o protoku financijskih sredstava na zajedničkom računu zgrade.

Partnerski odnosi za izvođačima radova – definiramo stalne partnerske odnose sa najpovoljnijim dobavljačima proizvoda i usluga prema programima održavanja svake zgrade. Osnovni standardi na osnovi kojih ostvarujemo partnerske odnose sa dobavljačima su:ažurnost pri obavljanju poslova, kvaliteta pri obavljanju poslova te cjenovna pristupačnost njihovih usluga.

Ažurnost – naš cilj je obaviti programom zadane radove te intervencije u najkraćem mogućem roku.

Transparentnost – sve financijske i tehničke poslove obavljamo potpuno transparentno. Svaki stanar zgrade za koju smo zaduženi, ima pravo u svakom trenutku pregledati kompletnu dokumentaciju vezanu za